Historien bag printeren & printerpatroner

Ved at klikke på en knap kan vi i dag udskrive mange papir-eksemplarer, hurtigt og i farver. Printeren er i dag et næsten uundværligt redskab for mange i dagligdagen, og næsten alle printere kan udskrive med farvepatroner og sort print.

Printeren forbindes blot med computeren hjemme i stuen, og så kan man udskrive, alle de eksemplarer man skal bruge, i et væld af farver og på meget kort tid.

Ser vi tilbage i historien omkring printerpatroner, begyndte man allerede i 800-tallets Kina, med at trykke bøger i relief. Dette skulle blive de spæde skridt til starten på udviklingen af printerpatroner. Firehundrede år senere begyndte man at trykke med lertyper, som senere skulle udvikle trykkemetoder, som i dag har udviklet sig til printer med printerpatroner.

En af hovedpersonerne bag udviklingen af printeren var Johann Gutenberg (1400-1468), som opfandt det bevægelige enkeltbogstav støbt i bly. Gutenbergs bogtrykkerkunst anses for at være nøgleelementet i renæssancen, da den revolutionerende opfindelse gjorde det muligt at lave en maskinel masseproduktion af bøger.

I dag printer vi ikke længere med bly, når vi printer med printerpatroner grundet det farlige miljøgift. Printere indeholder som regel printerpatroner med blæk, eller lasertonere som indeholde pulver. Der er stort set ingen forskel på printene – kun teknologien.

Dog kan priserne variere en del på printerpatroner, afhængig af hvilken printer man har anskaffet sig. Derfor skal du altid huske at undersøge, hvad printerpatronerne koster, inden du anskaffer dig en ny printer.

Nogle printerpatroner kan du få helt ned til kun 149,- og nogle steder kan du opnå rigtig gode besparelser. Kig rundt på markedet eller kontakt en forhandler, hvis du skulle være i tvivl om, hvilken printer der passer til dine behov.

TIP: Find gode tilbud på printerpatroner hos Tonerland


Leave a Comment